Pivoti fibra de sticla Relyx Fiber Post refill 10 buc

Relyx Fiber Post refill nr 1
56861
519,38
cu TVA

Dispozitivele corono – radiculare RelyX™ Fiber Post au fost create pentru a va ajuta sa obtineti cu usurinta rezultate clinice excelente

Lipsa stoc

COMENZILE ONLINE AU PRIORITATE!

Conditii de utilizare, livrare si plata AICI

Transport gratuit pentru comenzi online:

  • comenzi de peste 300 lei, în România
  • comenzi de peste 100 lei, în București  
Informaţii suplimentare:
Telefon: 021/312.56.60
Email: comenzi@tehnicaldent.ro
Marime
Cantitate

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 10.


 Recenzii de la clienti
Inca nu sunt comentarii

Prezentare generala

 

Dispozitivele corono – radiculare RelyX™ Fiber Post au fost create pentru a va ajuta sa obtineti cu usurinta rezultate clinice excelente.

Cimentul rasinic autoadeziv RelyX™ Unicem produs de firma 3M ESPE este recomandat pentru cimentarea tuturor tipurilor de lucrari protetice si a dispozitivelor corono-radiculare. Utilizandu-l obtineti cimentari puternice, de lunga durata.*

* Pentru cimentarea fatetelor recomandam folosirea cimentul RelyX™ Veneer Cement produs de firma 3M ESPE.

Acum puteti obtine aceleasi performante excelente folosind dispozitivele corono-radiculare din fibra de sticla RelyXTM Fiber Post. Sunt usor de folosit si confera stabilitate restaurarilor, mai ales in situatiile in care structura dintilor prezinta pierderi semnificative.

Multi medici dentisti apreciaza estetica imbunatatita a restaurarilor ca urmare a folosirii dispozitivelor corono-radiculare din fibra de sticla. Dar uneori evita sa le foloseasca datorita unor temeri referitoare la rezistenta acestora sau a dificultatilor pe care le presupune cimentarea lor. Folosind cimenturile rasinice autoadezive RelyX™ Unicem sau RelyX™ U100 nu este necesara demineralizarea, aplicarea primerului sau a unui sistem adeziv. De asemenea nu este necesara silanizarea dispozitivelor corono-radiculare din fibra de sticla RelyX™ Fiber Post produse de firma 3M ESPE! Utilizandu-le economisiti timp si bani!

Odata cu lansarea varfului aplicator RelyX™ Unicem Aplicap™ Elongation Tip, 3M ESPE a redefinit procesul de cimentare a dispozitivelor corono- radiculare, transformandu-l intr-unul mai rapid, mai usor si mult mai trainic.
Acest varf special este creat pentru a ajunge in canalul radicular, astfel incat sa puteti aplica cimentul de jos in sus.

Varful trebuit tinut in permanenta cufundat in ciment pe masura ce umpleti canalul radicular, evitand astfel formarea incluziunilor de aer, care pot compromite rezistenta cimentarii. Varful face ca intreaga procedura sa fie rapida, usoara si mai trainica.

 

Reducerea incluziunilor de aer prin folosirea varfurilor prelungitoare Elongation Tip.

 

1) Imagini SEM a unei simulari de umplere a canalului radicular cu cimentul rasinic autoadeziv RelyX™ Unicem, folosind varful prelungitor RelyX™ Unicem Aplicap™ Elongation Tip.

 

2) Ciment rasinic aplicat folosind o metoda uzuala de aplicare a cimentului pe pivot inainte de introducerea in canalul radicular. In imaginea de sus, golurile de aer care pot compromite rezistenta cimentarii sunt vizibile sub forma unor puncte negre.

[Sursa: Neumann, M. Watzke, R. University of Berlin, Charitié]

 

Studii clinice

 

Dispozitivele corono-radiculare din fibra de sticla RelyX™ Fiber Post produse de firma 3M ESPE si-au demonstrat calitatile in teste repetate.


De ce ar trebui sa utilizati un dispozitiv corono-radicular din fibra de sticla?

Cercetarile clinice, prezentate in graficul de mai jos, demonstreaza faptul ca elasticitatea pivotilor din fibra de sticla RelyX™ Fiber Post este mult mai apropiata de cea a dentinei umane decat cea a pivotilor metalici sau a celor realizati din materiale ceramice – fapt care se traduce printr-un un risc mai redus de aparitie a fracturilor radiculare ca urmare a "efectului de pana".

Daca este necesara refacerea tratamentului endodontic, este bine de stiut ca pivotii din fibra de sticla RelyX™ Fiber Post pot fi indepartati cu usurinta, fara a distruge dintele.

 

[Sursa: Date interne 3M ESPE si Materials Science and Engineering: An Introduction, 8th Ed., Wiley]

 

Testul de oboseala²

 

Concluzie: Pivotii din fibra de sticla RelyX™ Fiber Post prezinta o rezistenta excelenta la oboseala – testul a fost oprit dupa 5 milioane de cicluri fara ruperea pivotilor.


Testul de rezistenta la forfecare³


Concluzie: Rezistenta la forfecare a pivotilor din fibra de sticla RelyX™ Fiber Post este egala sau mai mare decat cea a altor cimenturi.


Rezistenta cimentarii pivotilor din fibra de sticla RelyX™ Fiber Post (24h)³.Concluzie: Cimentarea pivotilor din fibra de sticla RelyX™ Fiber Post cu ciment rasinic autoadeziv RelyX™ Unicem are o rezistenta ridicata indiferent de modul in care se realizeaza reactia de priza a cimentului (fotopolimerizare sau autopolimerizare)


Rezistenta cimentarii pivotilor din fibra de sticla (MPa) RelyX™ Fiber Post³.


Concluzie: Cimentarea pivotilor din fibra de sticla RelyX™ Fiber Post cu ciment rasinic autoadeziv RelyX™ Unicem are o rezistenta ridicata chiar daca acestia nu au fost silanizati in prealabil. Acest lucru nu se aplica in cazul altor cimenturi rasinice.


² Date interne 3M ESPE si rezultate preliminare ale unor studii independente in-vitro (M. Ferrari, University of Siena, Italy).
³ Date interne 3M ESPE.


Tehnica de lucru

 

Cimenturile RelyX™. Usor de ales, usor de folosit.


Dispozitivele corono-radiculare RelyX™ Fiber Post si frezele corespunzatoare sunt disponibile in trei variante dimensionale, fiecare avand un cod de culoare specific pentru a permite identificarea rapida si a evita eventualele erori.

 

[ De la stanga la dreapta: Marimea 1, diametru 1.3mm ; Marimea 2, diamentru 1.6mm ; Marimea 3, diametru 1.9mm ; Alezor universal ]


Dispozitivele corono-radiculare si cimenturile 3M ESPE sunt mai rezistente. Sistemul nostru este mai usor de folosit.


Pivotii din fibra de sticla RelyX™ Fiber Post reprezinta alegerea ideala pentru refacerile de bont.

 

In primul rand, pregatiti canalul radicular pentru procedura de plasare a pivotului.

Activati capsulele de ciment rasinic autoadeziv RelyX™ Unicem Aplicap si amestecati-le timp 10 secunde cu ajutorul echipamentului pentru amestecarea capsulelor RotoMix™ produs de firma 3M ESPE sau timp 15 secunde la viteza mare, intr-un alt tip de echipament pentru amestecarea a capsulelor.


Atasati varful prelungitor RelyX™ Unicem Aplicap Elongation Tip pe varful aplicator al capsulei. Veti auzi un “click”.Aplicati cimentul in canalul radicular, de jos in sus. Pe toata durata acestui proces tineti varful aplicator cufundat in ciment pentru a evita aparitia incluziunilor de aer.Asezati imediat pivotul. Rotiti-l usor si aplicati o presiune moderata pentru a-l fixa in pozitia dorita. Inainte de a fixa pivotul, indepartati excesul de ciment cu ajutorul unui instrument de detartraj sau a unei sonde, sau fotopolimerizati timp de 2 secunde apoi indepartati excesul de ciment.
Fotopolimerizati timp de 40 de secunde sau permiteti autopolimerizarea timp de 5 minute.
Prezentare

 

  • refill 10 buc marimea 1 (1,3 mm diametru), 2 (1,6 mm diametru) sau 3 (1,9 mm diametru)
  • 10 buc/cutie

 

 

56861
0 Obiect

Fisa tehnica

Restaurari bonturi
Pivoti

Produse asemanatoare

(Exista 16 alte produse in aceasi categorie)

 

Download PDF
 Recenzii

Fii primul/prima care isi spune parerea !

Pivoti fibra de sticla Relyx Fiber Post refill 10 buc
Confirma Confirma