lcp

Garantia produselor

Produsele cumpărăte prin intermediul TEHNICAL DENT sunt noi, în ambalaje originale și beneficiază de garanție, conform prevederilor legale în vigoare (OUG 21/1992, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Legea 449/2003, cu modificările și completările ulterioare) și politicilor comerciale ale producătorilor. Termenul de garanție decurge din momentul facturării produsului. Garanția este valabilă doar pe teritoriul României, cu excepția situațiilor când se precizează altfel în certificatul de garanție comercială. Pe lângă orice alte garanții prevăzute de legile aplicabile și detaliate în certificatul de garanție emis de către Producător/Importator sau Vânzător, acesta garantează Cumpărătorul împotriva oricărei non conformități care poate afecta întreaga sau o parte a bunurilor și serviciilor, cu excepția uzurii normale, pentru o perioadă de 12 luni de la data emiterii facturii de vânzare, asa cum este specificat in certificatul de garantie al produsului. Excepție fac produsele consumabile, care nu beneficiază de garanție. În cazul solicitărilor nejustificate a garanției, Vânzătorul își rezervă dreptul de a obliga Cumpărătorul la plata contravalorii manoperei de diagnosticare a produsului și a taxelor de transport corespunzătoare.

 

Conditii service

Orice reparatie sau defectiune trebuie anuntata furnizorului in maximum 5 zile de la aparitie si trebuie insotita de actul de cumparare(factura fiscala) si de certificatul de garantie(in original). Inainte de a returna orice piesa sau echipament pentru reparatii/mentenanta in cadrul garantiei sau in afara acesteia, este obligatoriu ca acestea sa fie curatate si dezinfectate. In cazul in care nu sunt respectate aceste conditii ne rezervam dreptul de aplicare a unei taxe de sterilizare a echipamentului inainte de a fi inmant tehnicianului pentru verificari si reparatie.

 

 

Termenul de garantie comerciala

In perioada de garantie, furnizorul garanteaza buna functionare a produselor, reparand sau inlocuind produsele defecte. In cazul reparatiei, garantia se prelungeste cu perioada in care produsul s-a aflat in service. Operatiunile de reparare sau inlocuire se realizeaza in cel mai scurt timp posibil, termenul maxim fiind de 15 zile calendaristice, iar in cazul in care reparatia necesita un timp mai indelungat, departamentul tehnic va face o estimare si o va comunica clientului. Daca produsele nu pot fi reparate, sau durata de nefunctionare, datorata defectelor aparute depaseste 10% din termenul de garantie comerciala, la cererea clientului, produsele vor fi inlocuite cu produse echivalente sau se va restitui pretul platit de client. Garantia acopera numai defectele aparute in conditii de utilizare corespunzatoare de catre personalul abilitat si in conformitate cu manualul de utilizare al produselor. Aceasta acopera doar defecte de fabricatie sau de material. In cazul defectarii, clientul trebuie sa apeleze la firma de service indicata de furnizor. Garantia nu acopera modificarile ulterioare, materialele consumabile si alte componente care beneficiaza de conditii specifice de garantie si nici uzura normala a subansamblelor in miscare sau a accesoriilor si pieselor detasabile. Garniturile de cauciuc, filtrele, cartusele imprimantelor, sigurantele fuzibile, becurile si ledurile  subansamblele casabile sunt considerate consumabile, iar integritatea si calitatea acestora vor fi verificate la punerea in functiune.

Garantia se pierde in urmatoarele cazuri:

1.            aparatele au fost pastrate, utilizate, manevrate sau intretinute necorespunzator, contrar instructiunilor din manualul de utilizare, sau de catre personal fara instruire adecvata.

2.    aparatele au fost deteriorate mecanic (sparte, zgariate etc.) ca urmare a unor utilizari sau manipulari neglijente, sau a altor accidente, inclusiv a unor catastrofe naturale.

3.    asupra aparatelor s-au efectuat intervenţii de cãtre utilizator sau alte persoane neautorizate.

4.    s-au utilizat alte consumabile si piese de schimb decat cele recomandate de producator.

Recomandari de intretinere a pieselor de mana

A. INAINTEA STERILIZARII

1.            Curatati suprafetele exterioare ale turbinei prin frecare cu o periuta de dinti umeda sau stergeti cu un servetel de hartie umezeala dupa curatare.

2.            Pulverizati lichid de curatare in conducta de aer principala pentru 2-3 secunde.

3.            Repetati pasii pana cand lichidul de curatare este perfect curat.

4.            Porniti turbina cuplata la aer deasupra unui servetel de hartie pentru indepartarea lubrifiantului uzat si a impuritatilor.

5.            Continuati operatia pana cand tot lichidul de curatare a fost eliminat.

6.            Curatati suprafata exterioara cu un servetel curat pentru indepartarea lichidului de curatare.

7.            Sterilizati turbina in concordanta cu instructiunile fabricantului.

8.            Turbina este acum gata pentru o noua folosire.

B.INTRETINEREA TURBINEI PUSH BUTTON

1.            Scoateti freza din turbina.

2.            Se curata cu peria speciala interiorul mandrinei de prindere a frezei.

3.            Pulverizati lichid cu presiune de curatare in mandrina unde se introduce freza

4.            Porniti turbina cuplata la aer deasupra unui servetel de hartie pentru eliminarea lubrifiantului in exces(presiunea aerului aproximativ 2,5 atm).

C. SFATURI PENTRU INTRETINEREA EXTERIOARA

1.            Nu folositi niciodata alcool sau dezinfectant pentru curatarea exterioara a turbinei.

2.            Nu scufundati niciodata turbina in apa sau in baie de curatare cu ultrasunete.

3.            Periuta de dinti folosita la exterior se va curata in substanta dezinfectanta dupa fiecare utilizare si apoi se va clati cu multa apa.

D. SFATURI UTILE

1.            Reglati totdeauna presiunea aerului conform specificatiilor fabricantului (pentru turbinele  presiunea va fi de 1,8-2,2 atm).

2.            Introduceti totdeauna freza complet in penseta turbinei.

3.            NU apasati niciodata push button-ul pentru oprirea frezei.

4.            Evitati loviturile de orice fel asupra turbinei.

5.            Verificati temperatura de sterilizare.Aceasta trebuie sa corespunda specificatiilor fabricantului si in nici un caz sa nu depaseasca 134°C.NU SE VA FOLOSI STERILIZAREA USCATA CI NUMAI AUTOCLAVAREA.

6.            Inaintea folosirii turbinei porniti-o liber pentru 10-15 secunde.

E. GARANTIA

1.            Garantia se acorda NUMAI in conditiile cand se respecta operatiile si sfaturile privind intretinerea.

2.            Transportul si expedierea turbinelor defecte se va face numai in ambalajul original (cutie de plastic sau carton ).

3.            Piesele aduse sau trimise pentru reparatii vor fi insotite de datele proprietarului (Nume, Adresa, Nr. de Telefon ), de numarul contractului in cazul in care piesele au fost achizitionate impreuna cu un Unit Dentar sau copie dupa factura si certificat de garantie in cazul in care acestea au fost achizitionate separate.

 

 

 

Recomandari de intretinere scaun stomatologic

ZILNIC:

1.            Pentru tapiteria scaunului recomandam stergerea materialului cu servetele dezinfectante

2.            Carcasele de plastic necesita o ingrijire atenta, se pulverizeaza pe o bucata de material curat.ATENTIE!!! NU PULVERIZATI DIRECT PE MATERIALUL DE PLASTIC, deoarece in timp acesta va crapa din cauza dezinfectantului!

3.            Curatati lampa doar in pozitie stinsa, iar pentru lampile cu oglinda folositi o bucata de material din microfibra FARA A FOLOSI NICI UN FEL DE SOLUTIE.

4.            Intretinerea aspiratiei chirurgicale : dupa fiecare lucru cu aspiratia chirurgicala si la sfarsitul zilei trageti cu el o cantitate de apa pentru a fi siguri ca nu se opresc reziduri pe furtun. La finalul zilei de munca se recomanda curatarea sistemului de aspiratie cu solutii speciale de curatare pentru aspiratie in procentajul corect si in cantitatea corecta (indicatiile corecte se gasesc pe ambalajul solutiei). Periodic (1- 2-3  ori/saptamana) se recomanda curatarea cu 1 sau 1.5 L de solutie de apa oxigenata (50%apa cu 50% apa oxigenata).  Cu un flacon de 1l se obtin 100 litri solutie.

5.            Curatati chiuveta si dezinfectati-o zilnic.


PERIODIC:

1.            Curatati si inlocuiti filtrul de apa periodic.

2.            Goliti separatorul de condens al filtrului de aer periodic.

3.            Pastrati un mediu curat si uscat pentru prevenirea deteriorarii premature a unitului stomatologic.

INTRETINERE GENERALA

1.            Curatarea filtrelor de aspiratie.

2.            Inlocuirea filtrelor in cazul in care sunt deteriorate.

3.            In cazul in care furtunele pieselor de mana se ingalbenesc/intaresc se recomanda inlocuirea lor.

4.            Se recomanda folosirea apei distilate pentru piesele de mana pentru a proteja piesele impotriva depunerilor( pentru a nu se infunda)

5.            Curatarea compresorului cel putin odata pe saptamana sau in functie de utilizarea acestuia:

                      pentru a evita umplerea rezervorului cu apa,

                      pentru a nu intra apa cu impuritati pe furtunele de aer ale unitului implicit pentru piesele de mana.

 

Sus