Implacem ciment coroane automix 2 x 5 ml

 • Nou
impla

IMPLACEM Non-eugenol, ciment polimer bazat pe acrilic-uretan seringa automixanta 2 x 5 ml

PRIORITATE COMENZI ONLINE!

Conditii de utilizare, livrare si plata

Transport gratuit pentru comenzi online:

 • comenzi peste 300 lei, în România
 • comenzi peste 250 lei, în București  
Informaţii suplimentare:
Telefon: 021/312.56.60
Email: comenzi@tehnicaldent.ro
Cantitate


 Recenzii de la clienti
Inca nu sunt comentarii
in aceasta limba
Download PDF

INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE

IMPLACEM este un ciment non-eugenol proiectat pentru cimentare atat provizorie cat si permanenta a coroanelor si a puntilor pe bonturile implanturilor. IMPLACEM este unic deoarece este diferit fata de celelalte cimenturi pentru fixarea implanturilor. Cele mai multe cimenturi temporare pe bază de non-eugenol sunt compuși ce conțin oxid de zinc și ulei. Aceste materiale, cu toate ca sunt populare, încă au multe limitări, cum ar fi grosimea peliculei, solubilitate ridicată și dificultate în curățarea exceselor si a polimerizarii progresive care reduce posibilitatea indepartarii puntii dupa o anumita perioada. IMPLACEM nu conține uleiuri esențiale sau oxid de zinc, astfel nu va afecta coroanele temporare si nu pot interfera cu cimentarea permanentă. IMPLACEM este compatibil atât cu materiale temporare pe baza de acril sau compozit și este indicat pentru cimentare atat pe bonturile naturale cast si pe cele ale implanturilor. Fiind un ciment versatil, IMPLACEM este ideal pentru cimentarea permanentă a coroanelor pe implant, datorita stabilitatii polimerizarii și a solubilitatii reduse la margini. IMPLACEM asigură o cimentare facila și retenție sporita.

Compoziție și caracteristici

Componentele esențiale ale IMPLACEM sunt: Bis-GMA, uretan dimethacrilat, metacrilați multifuncționali, activatori de polimerizare. Solubilitate: mai puțin de 0,04 mg / cm3. Grosimea peliculei de ciment: mai mica de 10 microni. Rezistența la compresiune: 65 Mpa.

Indicaţii

IMPLACEM este indicat pentru cimentarea permanentă a coroanelor si puntilor pe implanturi.

Metoda de aplicare

 1. a) Amestecarea IMPLACEM-ului
 2. Aplicati cantități egale de bază și catalizator pe o foaie de amestec.
 3. Mixati cele două paste cu o spatulă de amestec timp de 20-30 de secunde.
 4. b) Cimentarea coroanei pe implanturi: inainte de cimentarea permanenta a unei coroane în metal/metal-ceramic, pe un bont de implant, verificați adaptarea, ocluzia, contactele proximale și completati toate procedurile de finisare.
 5. Se usucă și se izolează bonturile preparate. Uscarea absolută nu este necesară, dar trebuie evitată contaminarea evidentă.
 6. Se aplică un mediu izolator (vaselina) pe suprafața externă, pentru a reduce puterea de adeziune la porozitatea suprafeței coroanei, permițând astfel o mai bună indepartare a materialului în exces. În cazul unei coroane temporare de rășină (sau coroane, care vor fi ulterior indepartate), lustruiti in mod corespunzător suprafața coroanei și aplicati un strat subțire de mediu de izolare (vaselina), de asemenea, la suprafața interioară a coroanei.
 7. Dacă marginile perimetrice sunt mai mari 3 mm, este util să se plaseze un fir de retractie (exact ca in cazul amprentelor), pentru a preveni penetrarea cimentului in spatiul subgingival.
 8. Asigurati-va ca suprafețele interioare ale coroanei sunt curate și uscate. Se aplică o cantitate minimă de ciment activat, pentru a obține un control mai bun al excesului. Timpul de lucru este de 45-60 secunde.
 9. Poziționati imediat coroana, închideti gura până când ajunge in ocluzia centrica. La nevoie, puteti folosi o rola de vata, așteptând priza primara, care are loc in aproximativ 90-120 de secunde. Priza primara se caracterizează prin atingerea unei consistente gumate, faza in care excesul de ciment poate fi îndepărtat cu ușurință cu ajutorul unei sonde exploratorii sau parodontale.
 10. Se îndepărtează excesul de ciment cu atenție, pentru a avea grijă să treacă o sondă prin ambrazurile interproximale pentru a elimina excesul de ciment si din aceste zone.
 11. Priza finala se atinge in 4-5 minute.
 12. Controlati în mod corespunzător absența excesului de ciment în zona subgingivala. Pentru cimentarea unei coroane temporare peste un material compozit aplicat recent, recomandăm o lubrifiere foarte ușora a materialului compozit cu o pelicula foarte subțire de lubrifiant solubil în apă pentru a preveni lipirea. Acest pas nu este neaparat indicat, dar anumite tipuri de materiale compozite inca prezinta zone nepolimerizate la cateva ore dupa aplicare, acest lucru ducand la o lipire nedorita cu IMPLACEM-ul. Depozitarea la o temperatură care să nu depășească 25 °C, ii ofera un termen de valabilitate de doi ani. Conservarea in frigider ii prelungeste termenul de valabilitate.

Prezentare

 • 2 seringi automixante (5 ml)
 • 15 canule de aplicare
 • Numai pentru uz stomatologic. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Produsele PRECISION sunt dezvoltate și testate cu atenție pe scară largă. Prin urmare, va garantam calitatea impecabilă atunci când este utilizat în conformitate cu instrucțiunile de utilizare. Aplicarea, utilizarea și prelucrarea produsului sunt în afara controlului nostru și sunt supuse responsabilitatii utilizatorului.

impla

Referinte specifice

Produse asemanatoare

(Exista 16 alte produse in aceasi categorie)

 Recenzii

Fii primul/prima care isi spune parerea !

Implacem ciment coroane automix 2 x 5 ml
Confirma Confirma