Material de retractie gingivala Access Edge unidoza

Material de retractie gingivala Access Edge unidoza
360114
17,00
cu TVA

Material de retractie gingivala avand la baza pamanturi rare. Unidoza

In stoc

PRIORITATE COMENZI ONLINE!

Conditii de utilizare, livrare si plata

Transport gratuit pentru comenzi online:

 • comenzi peste 300 lei, în România
 • comenzi peste 250 lei, în București  
Informaţii suplimentare:
Telefon: 021/312.56.60
Email: comenzi@tehnicaldent.ro
Cantitate

 Recenzii de la clienti
Inca nu sunt comentarii
in aceasta limba
Download PDF

 

Material de retractie gingivala avand la baza pamanturi rare. Acum cu un varf mai subtire - 16ga - pentru acces mai usor.

 

Access Edge produce retractie gingivala fara a traumatiza parodontiul, controland in acelasi timp sangerarea si lichidul din santul gingival.

Access Edge este un material pentru retractie gingivala care are la baza o argila din pamanturi rare si hexaclorura de aluminiu.

Actiunea Access Edge este minim invaziva, nelezand parodontiul. Retractie gimgivala se produce rapid si cu usurinta, fara a fi nevoie sa se foloseasca fir pentru retractie.

Materialul se injecteaza in santul gingival sau se aplica la baza preparatiei si trebuie lasat minimum 2 minunute sa actioneze.

Dupa 2 minute de la aplicarea Access Edge, se realizeaza o retractie gingivala de foarte buna calitate.

Hexaclorura de aluminiu si caolinul continute in acest material produc hemostaza si reduc lichidul de la nivelul santului gingival, asigurand medicul ca sulcusul va ramane deschis, retractat si uscat in vederea amprentarii.

Pentru a folosi Access Edge, introduceti o unidoza intr-un pistol aplicator de tipul Centrix C-R® - sau orice alt pistol universal pentru unidoze - si injectati cu o presiune moderata materialul in interiorul santului gingival sau la baza preparatiei. O capa de tipul GingiCap™ poate fi folosita pentru a impinge materialul si mai profund prin presiune, in santul gingival. Pe masura ce Access Edge se usuca, tesutul de la nivelul santului gingival se va retracta si va expune marginile preparatiei.

Dupa aplicare Access Edge trebuie indepartat prin spalare cu apa, iar sulcusul trebuie uscat cu sprayul de aer - lasand preparatia curata si "deschisa" .

Cu Access Edge, aveti siguranta unei amprentari corecte si precise si o mai buna adaptarea a restauratiei in doar cateva minute.

Actiune duala, astringenta si hemostatica datorara compozitiei de 15% hexaclorura de aluminiu si caolin, opreste sangerarea si reduce lighidul de la nivelul santului gingival.

Access Edge face priza in doar cateva minute.

Pentru a indeparta materialul doar spalati si uscati zona respectiva, obtinand astfel un sulcus "curat".

Nu produce leziuni parodontiului marginal, dar are o eficienta foarte mare in realizarea retractiei gingivale, pentru o evidentiere mai buna a marginilor preparatiei si o adaptare cat mai corecta a restauratiei. Nu este necesara folosirea firelor pentru retractie.


Proprietati

 • Unidoze automixante pentru o aplicare cat mai usoara si precisa.
 • Fara cartuse voluminoase si greu de folosit.
 • Unidoze de unica folosinta pentru o asepsie maxima.
 • Fara contaminare incrucisata.
 • Ambalate individual in folii, pentru a mentine mereu materialul proaspat, pentru un inventar usor de realizat.
 • Retractie rapida, in minimum 2 minute.
 • Controlul lichidului de la nivelul santului gingival- Caolinul actioneaza ca un agent de uscare absorbind lichidul.
 • Actiune duala: astringent si hemostatic datorita continutului de clorura de aluminiu si caolin.
 • Procedura minim invaziva, fara a produce leziuni parodontiului marginal.
 • Retactie rapida si atraumatica, combinand retactia chimica si mecanica pentru o evidentiere perfecta a marginilor preparatiei.
 • Cel mai bun pret de pe piata.

 

Intrebari frecvente

Care sunt substantele active ?

Access Edge este un material pe baza de colin(pamanturi rare) si 15% hexaclorura de aluminiu.


Aplicarea Access Edge necesita un pistol special pentru aplicare?

Nu. Acest material se aplica cu orice pistol folosit pentru unidoze sau compulele de compozit.

 


Trebuie folosita neaparat o capa pentru compresie?

Nu este neaparat nevoie de capa, dar folosirea acesteia duce la obtinerea unor rezultate mai bune.



Acest material se curata greu de pe preparatie?

Nu. Doar spalati si uscati pentru a obtine o preparatie curata si un sulcus cat mai "deschis".

Trebuie neaparat ca tot materialul de retractie sa fie indepartat, deoarece rezidurile ramase la nivelul santului gingival pot afecta amprentarea finala si chiar priza materialului de amprenta.



Care sunt diferentele intre Access Edge si Expa-syl?

Access Edge este similar cu Expasyl, dar metoda de ambalare este diferita ca de altfel si aplicarea mai usoara in cazul Access Edge, care nu necesita un pistol de aplicare mare.


Cum controleaza Access Edge sangerarea si umiditatea de la nivelul santului gingival?

Access Edge contine astringent incorporat (15% hexaclorura de aluminiu), hemostatic si in plus actiunea caolinului de a absorbi umiditatea, conduce la uscarea santului gingival, producand retractie gingivala, hemostaza si deschiderea santului gingival pentru amprentare.



Cat timp este nevoie sa fie lasat Access Edge pe preparatie pentru a produce retractie gingivala?

Este recomandat sa asteptati si sa lasati materialul sa actioneze pentru minin 2 minute, pentru a produce hemostaza si retractie gingivala.



Exista riscul de traumatizare a parodontiului marginal daca se foloseste Access Edge?

Nu. Access Edge este un material care produce retractia gingivala in primul rand prin actiune chimica si nu produce traumatizare mecanica a parodontiului.



De cate ori se poate folosi o unidoza de Access Edge?

Access Edge, fiind un material ambalat la cartuse de unica folosinta, se poate folosi la un singur pacient, pe 2 maxim 3 dinti, dupa care trebuie aruncat.


Pot folosi fir de retractie impreuna cu Access Edge?

Da, se poate folosi orice fir de retractie. O combinatie intre clele doua sisteme de retractie duce la cea mai buna si corecta retractie gingivala. Recomandan in acest caz folosire unui fir cu un diametru mic, pentru a se evita eventualele traume mecanice produse de fir.

Instructiuni de folosire


1. Slefuiti bontul dentar.

2. Scoateti o unidoza de Access Edge din folia protectoare si introduceti-o intr-un pistol aplicator universal pentru unidoze. Scoateti capacul si atasati un varf de aplicare de tipul NeedleTip™.

3. Injectati cu presiune moderata materialul pentru retractie in interiorul santului gingival sau la baza preparatiei. Daca doriti puteti folosi o capa pentru compresie mecanica si puneti pacientul sa muste pe aceasta.

4. Lasati materialul sa actioneze pentru minim 2 minute, pentru a controla sangerarea si lichidul de la nivelul sulcusului.

5. Spalati materialul de retractie si uscati preparatia. Este important sa indepartati toata pasta de retractie, deoarece orice reziduu de material pate interfera cu amprentarea finala. Daca nu sunteti multumit/a de retractie puteti repeta procedura.

6. Amprentati campul protetic cu ajutorul materialelor de amprenta sau prin amprentare digitala.

7. Aruncati folia, unidoza de Access Edge si capa compresiva daca ati folosit una. Dezinfectati pistolul aplicator pentru o folosire ulterioara. Materialul de retractie contine aproximativ 15% hexaclorura de aluminiu si caolin. 

Nu folositi acest material la pacienti care au reactii alergice la HexaClorura de aluminiu. A se evita contactul cu ochii; spalati cu o cantitate mare de apa daca acest accident se intampla.

 

Prezentare

 • unidoza / capsula
360114
329 Produse

Referinte specifice

Descarcari

Brosura Access Edge

Descarcari (0)

Produse asemanatoare

(Exista 16 alte produse in aceasi categorie)

 Recenzii

Fii primul/prima care isi spune parerea !

Material de retractie gingivala Access Edge unidoza
Confirma Confirma