Material obturatii provizorii Tempit Ultra F

Material obturatii provizorii Tempit Ultra F
310064
12,36
cu TVA

Material pentru Obturatii Provizorii de lunga durata

Lipsa stoc

COMENZILE ONLINE AU PRIORITATE!

Conditii de utilizare, livrare si plata AICI

Transport gratuit pentru comenzi online:

 • comenzi de peste 300 lei, în România
 • comenzi de peste 100 lei, în București  
Informaţii suplimentare:
Telefon: 021/312.56.60
Email: comenzi@tehnicaldent.ro
Cantitate


 Recenzii de la clienti
Inca nu sunt comentarii

Material pentru Obturatii Provizorii de lunga durata

 

Creat special pentru obturatii provizorii care pot rezista pana la un an la adulti si pana la 2 ani la copii. Doar incarcati unidozele pre-umplute in orice pistol aplicator C-R®, injectati, fotopolimerizati pentru 40 de secunde, si gata. Tempit Ultra face priza prin fotopolimerizare in 40 de secunde pe o adancime de 6mm. Nu necesita amestecare. TempitUltra este ambalat in unidoze, gata de injectare in preparatii. Nu necesita gravare sau adezivi amelo-dentinari. Tempit Ultra poate fi aplicat peste obturatii de baza, substante desensibilizante, dezinfectanti sau peste substante pentru coafajul direct. Tempit Ultra se poate indeparta cu freza inainte de a plasa obturatia definitiva.

Contine o rasina bio-compatibila, fotopolimerizabila, cu diuretan dimethacrylatcare similara cu rasinile fotopolimerizabile pentru baza. Pentru a asigura rezistenta si durabilitate, TempitUltra este saturat 30% cu dioxid de siliciu. TempitUltra nu se va "spala". Are o putere compresiva mai mare si solubilitate mai mica decat materialele de obturatie ZOE.

 • Nu necesita amestecare, nu creeaza mizerie.
 • Fara riscul aparitiei infiltratiei marginale.
 • Fotopolimerizarea se produce pe o adancime de 6mm.
 • Fara contaminare incrucisata.
 • Pentru obturatii provizorii de lunga durata.
 • Poate fi folosit ca material de obturatie definitiv pe dintii temporari, la copii.
 • Fara contractie de polimerizare.
 • Rezistenta mecanica foarte mare.
 • Unidoze pre-umplute pentru injectare direct in preparatii.
 • Unidoze de unica folosinta pentru o plasare usoara si fara germeni patogeni.
 • Fotopolimerizabil - face priza in 40 de secunde sau mai putin.
 • Nu contine eugenol pentru a nu cauza alergii si nu impiedica adeziunea materialelor compozite.
 • O varianta cu eliberare de flor este deasemenea disponibila(Tempit® Ultra-F).
 • Culoare neutra.

 

Intrebari frecvente


Pot folosi Tempit Ultra ca liner ?

Nu, Tempit Ultra este un material pentru obturatii provizorii si nu este conceput ca liner si nu trebuie folosit nici ca material pentru core build-up.


Tempit Ultra adrea de etil-metacrilat?

Nu. Materialul continut in Tempit Ultra si etil-metacrilatul au proprietati chimice diferite si nu vor adera unul de celalalt.


Tempit Ultra adera de smalt sau dentina?

Nu, Tempit Ultra se mentine in cavitate datorita retentiei mecanice. Cand este aplicat in cavitate(inaintea fotopolimerizarii) materialul este suficient de lipicios incat sa adere de structura dentara. Este conceput special pentru a adera micomecanic de peretii cavitatii. In timpul fotopolimerizarii acest material nu se contracta si isi va mentine retentia mecanica si de acea trebuie indepartat cu ajutorul unei freze. Faptul ca nu se contracta in timpul prizei, elimina riscul infiltarii marginale.


Contine Tempit Ultra eugenol sau vreun calmant?

Nu. Medicii dentisti pot folosi un material de opturatie provizorie cu rol calmant sub Tempit Ultra. Eugenolul nu este compatibil cu Tempit Ultra. Eugenolul este folosit de multi ani cu succes in calmarea sensibilitatii in cavitatile profunde pe dintii vitali. Acesta actioneaza practic prin anestezierea locala a terminatiilor nervoase si astfel se reduce senzatia de durere.

Instructiuni de folosire:


1. Curatati si dezinfectati cavitatea. Daca exista o deschidere a camerei pulpare astupati-o folosind hidroxid de calciu(Calciject™). este indicata folosirea unui desensibilizant dentinar pe dintii vitali (D/Sense™ sauGlu/Sense™ ). Nu demineralizati si nu folositi sisteme adezive(bonding).

2. Preparatia trebuie sa fie cat mai uscata.

3. Introduceti Tempit Ultra in pistolul aplicator. Indepartati capacul si injectati materialul in interiorul preparatiei. Daca este nevoie folositi o matrice pentru a reface conturul dintelui. Modelati materialul cu instrumente conventionale utilizate si pentru materialul compozit. Pentru a face materialul mai putin lipicios, intoduceti instumentul cu care modelati materialul in alcool sau lasati Borcanul cu Tempit in frigider inaintea folosirii.

4. Fotopolimerizati pentru 40 de secunde. TEMPIT ULTRA va face priza pe o adancime de 6mm.

5. Pentru a adapta dintele in ocluzie sau pentru a indeparta materialul dupa ce a facut priza, folositi o freza diamantata sau extradura. Tineti materialul ferit de sursele puternice de lumina. Nu tineti materialul la temperaturi mai mici de 4*C.

NOTA: Recomandam crearea unei cavitati usor retentive, ca in cazul amalgamului, in momentul in care folositi Tempit Ultra ca material de obturatie pe dintii de lapte.

De asemenea recomandam folosirea Tempit Ultra F, deoarece elibereaza flor si se evita riscul aparitiei cariei secundare sau a recidivei de carie in momentul in care nu se poate izola foarte bine dintele si exista riscul patrunderii salivei in cavitate.

Datorita rezistentei mecanice foarte mari acest material poate sa reziste pana la 2-3 ani pe dintii temporari.

Nu provoaca necroza sau alte reactii pulpare.

 

Prezentare

 • 1 x  Unidoza cu emisie de flor x 0.20g
310064

Produse asemanatoare

(Exista 7 alte produse in aceasi categorie)

 

Download PDF
 Recenzii

Fii primul/prima care isi spune parerea !

Dispenser capsule Snap-Fit
Confirma Confirma