PQ1 refill 1 seringa

PQ1 refill 1 seringa
1806
78,91
cu TVA

Sistem Bonding - Rasina + Primer (2 in 1) Rezerve; Seringa 1x1.2cc

In stoc

COMENZILE ONLINE AU PRIORITATE!

Conditii de utilizare, livrare si plata AICI

Transport gratuit pentru comenzi online:

  • comenzi de peste 300 lei, în România
  • comenzi de peste 100 lei, în București  
Informaţii suplimentare:
Telefon: 021/312.56.60
Email: comenzi@tehnicaldent.ro
Cantitate

 Recenzii de la clienti
Inca nu sunt comentarii

Produsul PQ1 al companiei Ultradent, combina avantajul prezentarii produsului in seringa, cu cel al agentului bonding intr-un singur component, realizind cel mai bun sistem de primer si bonding disponibil.

Numeroasele studii clinice efectuate sunt categorice: testele comparative relizate intre sisteme bonding de la diferiti producatori, arata ca PQ1 este cel mai puternic dintre toti agentii bonding intr-un singur component. Dintre rasinile cu primerul si bondingul intr-un singur component, PQ1 are cel mai mare continut de particule filler� 40%, ceea ce duce la un bonding si mai rezistent. Majoritatea agentilor bonding intr-un singur component nu contin particule filler.

PQ1 contine rasini naturale, elibereaza fluor, este radioopac si nu contine acetona. Spre deosebire de alte sisteme, PQ1 utilizeaza o formula chimica unica, patentata, combinind un primer care nu este agresiv fata de tesuturi si o rasina care are drept carrier al solventului, alcoolul etilic, care este mai blind fata de tesuturi, comparativ cu acetona.

Usurinta cu care se aplica si rezistenta de neintrecut a bondingului, fac din PQ1 agentul bonding de electie pentru majoritatea situatiilor care necesita bonding fotopolimerizabil. PQ1 realizeaza bonding la: dentina, portelan, metal, amalgam si materiale compozite.

De asemenea, PQ1 previne sensibilitatea post-operatorie. PQ1 are un termen de valabilitate de 24 luni.

DESCRIERE:

Sistemul bonding PQ1, o imbunatatire deosebita in stomatologia adeziva, utilizeaza un singur component pe baza de rasina:

1.Ultra-Etch este de neintrecut pentru conditionarea optima a smaltului si a dentinei si este autolimitant in ceea ce priveste adincimea de demineralizare (in medie 1,5 m).

2.PQ1 este un agent bonding fotopolimerizabil, dispus intr-o singura seringa. Elibereaza fluor si este radioopac. PQ1 se aplica in acelasi mod ca rasina bonding conventionala pentru smalt pentru umezirea compozitului intre straturile adiacente sau cind se sculpteaza sau contureaza.Realizeaza un bonding de calitate superioara si permite aplicarea cu usurinta a compozitului pentru restaurare.

Observatie: Deoarece PQ1 are cea mai mare incarcatura de particule filler pentru un sistem care combina intr-un singur component primerul si rasina bonding, si in plus este amestecat cu rasini naturale hidrofile, materialul este semi-opac in momentul aplicarii. Insa, dupa polimerizare devine transparent si realizeaza un bonding de cea mai mare rezistenta comparativ cu agentii de acelasi tip.

INDICATII:

Utilizat pentru majoritatea cazurilor care necesita bonding in stomatologie. Usurinta cu care poate fi utilizat si rezistenta deosebita a bondingului obtinut, fac din PQ1 agentul de electie pentru majoritatea cazurilor care necesita bonding fotopolimerizabil.

PQ1 se preteaza pentru bondingul la:

1.Dentina si Smalt utilizind compozit sau amalgam, vezi sectiunea I.
2.Portelan, vezi sectiunea II.
3.Metal, vezi sectiunea III.
4.Repararea compozitului, vezi sectiunea IV.

TEHNICA RECOMANDATA:

Scoateti capacul seringii si atasati dispozitivul aplicator adecvat: Ultra-Etch: dispozitivele Inspiral Brush portocalii (unele persoane prefera dispozitivele Blue Micro Tip).Agentul bonding PQ1: dispozitivul portocaliu Inspiral Brush.

I. Dentina si Smaltul

1.Preparati suprafata: Suprafetele preparate de smalt sau dentina, carora urmeaza sa li se efectueze bonding trebuie sa fie curate si izolate de contaminarea de catre tesuturile moi si de fluidele orale. Asigurati-va ca aceste suprafete sunt libere de leziuni (carii) (va recomandam indicatorul de carie Sable Seek). Pentru abraziune la preparatiile de clasa V, preparati cu o freza diamantata. Cind este necesar, folositi diga (va recomandam DermaDam).
2.Demineralizati: Aplicati Ultra-Etch pe suprafetele preparate si lasati-l sa actioneze timp de 15 sec (fig.1). Apoi clatiti bine suprafetele de smalt si dentina timp de 5 sec cu un spray ferm de aer-apa. Indepartati toata apa vizibila, dar nu uscati complet.
3.Agentul bonding: Frecati suprafata cu PQ1 cu presiune moderata pina la ferma timp de 15 sec (fig. 2). Subtiati apoi usor cu aer. Nu subtiati prea mult (nu trebuie sa se vada pete uscate sau dentina). Fotopolimerizati timp de 20 sec.
4.Restaurati:
Pentru compozit: Va recomandam compozitul Amelogen Universal (fig. 3). Construiti in straturi suprapuse. Primul strat trebuie sa fie subtire (0,5-1,5 mm). Optional, puteti folosi Ultra-Seal XT plus pentru stratul adaptativ initial. Daca utilizati tehnica bulk-fill urmata de un compozit fotopolimerizabil, atunci folositi produsul Permalute Composite Lutin/Restaurative Resin dispus din seringa Spa-Twist.
Pentru Amalgam: Urmati aceleasi etape descrise mai sus apoi pur si simplu condensati amalgamul amestecat in cavitatea preparata. Stratul inhibat de oxigen ofera mecanismul pentru bonding pe masura ce polimerizarea se produce in conditii de anaerobioza pe masura ce amalgamul umple cavitatea.
II. Repararea portelanului: Scoateti capacul seringii si atasati dispozitivul aplicator adecvat: Ultradent Porcelain Etch: dispozitivul Inspiral Brush portocaliu Ultradent Silane: dispozitivul White Mini BrushInainte de a incepe sa lucrati, exprimati o mica cantitate de Ultradent Porcelain Etch pe o placuta in scopul de a verifica si a va asigura ca substanta curge uniform din seringa. Daca intimpinati rezistenta la curgerea din seringa, nu incepeti sa lucrati. Inlocuiti dispozitivul aplicator cu unul nou si verificati-l si pe acesta.

1. Preparati suprafata: Indepartati aschiile de portelan. Prelucrati suprafetele fracturate cu freza diamantata medie si/sau microabrazati.

Observatie: O alternativa la demineralizarea portelanului o reprezinta sablarea suprafetei. Testele efectuate au aratat ca tehnica Porcelain Etch� este superioara microabraziunii in cazul portelanurilor feldspatice.

2. Izolati: Inainte de a demineraliza, izolati tesuturile si restaurarile adiacente. Folositi Ora Seal Caulking pentru a sigila diga.

3. Demineralizati: Aplicati Ultradent Porcelain Etch pe suprafata preparata, cu ajutorul dispozitivului aplicator Inspiral Brush. Demineralizati timp de 1 minut, neutralizati acidul pina cind nu mai observati bule, apoi clatiti si uscati.

4. Aplicati Silane pe portelanul demineralizat. Lasati 1 minut, apoi suflati cu aer pentru a evapora carrierul ramas.

5. Agentul Bonding: Frecati PQ1 pe suprafata tratata cu Silane timp de 15 sec, subtiati usor cu aer, apoi fotopolimerizati timp de 20 de secunde.

6. Restaurati: Folositi compozitul sau materialul de cimentare adecvat, prin aplicare strat cu strat. Va recomandam PermaFlo in cazurile in care puteti fotopolimeriza si Permalute Composite Luting/ Restorative Resin in cazurile in care fotopolimerizarea nu este posibila.

III. Metal (vezi mai sus bondingul in cazul amalgamului )

1. Prepararea Suprafetei: Microabrazati suprafetele de metal obisnuit. In cazul metalelor pretioase, microabrazati, apoi cositoriti.

Observatie: Rezistenta bondingului la metal este determinata de aliajul metalic si de tehnica de preparare a suprafetei, dupa cum urmeaza (de la cele mai mari valori la cele mai mici):

a. Metal pretios: microabrazati, apoi cositoriti

b. Metal obisnuit: microabrazarea este cea mai buna.

c. Preparare cu freza diamantata medie: mai buna decat finisarea neteda, dar nu la fel de buna ca in cazul a)/b).

d. Finisarea neteda: foarte imprevizibila.

2. Curatati: In toate cazurile (cu exceptia cositoririi), suprafata metalului trebuie curatata prin demineralizare cu Ultra-Etch 35% timp de 15 secunde, urmata de clatirea ferma timp de 5 secunde cu un spray ferm de aer-apa. Indepartati excesul de apa, fara sa uscati complet insa.

3. Rasina Bonding: Frecati suprafata demineralizata anterior cu PQ1 timp de 15 secunde. Subtiati usor cu aer. Nu subtiati prea mult. Fotopolimerizati timp de 20 secunde.

4. Restaurati: Acum puteti plasa materialul de restaurare preferat. Va recomandam Amelogen Universal sau PermaFlo� compozit fluid si ciment pentru fatete. Incepeti cu un strat initial de 0,5-1,5 mm, fotopolimerizati, apoi aplicati strat cu strat de cate 2-3mm grosime.

IV. Repararea compozitului:
1. Preparati suprafata: Prelucrati cu freza diamantata. In cazul compozitelor mai vechi, demineralizarea portelanului timp de 1 minut sau microabrazarea maresc rezistenta bondingului. Indepartati partile de compozit vechi care sunt deteriorate. Deschideti defectul care urmeaza sa fie reparat pentru a limita riscul blocarii aerului in timpul plasarii noului compozit.

2. Demineralizati: Demineralizati dentina sau smaltul din imediata vecinatate a restaurarii si a tuturor suprafetelor preparate de compozit, cu acid fosforic 35% (Ultra-Etch) timp de 15 secunde. Clatiti bine timp de 5 secunde cu un spray ferm de aer - apa. Indepartati excesul de apa, dar nu uscati complet suprafata.

3. Rasina Bonding: Frecati cu presiune moderata suprafata demineralizata cu PQ1, timp de 15 secunde. Subtiati usor cu aer. Nu subtiati prea tare (nu trebuie sa se observe zone uscate sau dentina). Fotopolimerizati timp de 20 secunde.

4. Restaurati: Folositi compozitul adecvat, prin aplicare strat cu strat. Va recomandam Amelogen Plus; sau pentru restaurarile anterioare mari, noul compozit estetic Vitalescence.

ATENTIE
A. Ultra-Etch & Porcelain Etch

1. Aveti grija sa realizati o izolare adecvata (diga, etc) inainte de a folosi Ultra-Etch sau Porcelain-Etch. Izolarea este importanta si pentru a preveni contaminarea in timpul aplicarii agentului bonding. Limitati aplicarea acizilor doar la suprafetele pe care le tratati. Orice tesut sau suprafata expusa accidental la acizi trebuie clatit/clatita imediat cu cantitati mari de apa.

2. Este obligatoriu sa incercati demineralizantul pe o hartie inainte de a-l folosi pe pacient, pentru a va familiariza cu modul in care curge solutia prin dispozitivele aplicatoare. Daca observati rezistenta la scurgere, opriti-va si inlocuiti dispozitivul aplicator. Cel mai bine se lucreaza cu dispozitivele Inspiral Brush sau Blue Micro Tip.

3. Nu incercati sa folositi demineralizantii Ultradent decit cu dispozitivele Inspiral Brush (unele persoane prefera dispozitivul Blue Micro pentru Ultra-Etch). Daca fortati pistonul, dispozitivul aplicator va cadea, ceea ce va duce la o scurgere nedorita de substanta din seringa.

4. Cel mai bun bonding la dentina se obtine in cazul in care excesul de apa este indepartat, fara insa sa lasati suprafata complet uscata.

B. Agentul bonding PQ1 PermaQuick

1. Toate rasinile pot fi iritante pentru piele si pot provoca reactii alergice in cazul in care individul este deja sensibilizat. Spalati suprafata de piele expusa rasinii pentru a indeparta substanta. In cazul aparitiei dermatitei sau a altor reactii alergice, consultati dermatologul sau alergologul.

2. Nu uitati ca rasinile bonding fotopolimerizabile sunt sensibile la lumina mediului ambiant. Capacele seringilor trebuie inlocuite dupa fiecare folosire pentru a impiedica expunerea la lumina.

3. Rasinile trebuie tinute la frigider pentru o pastrare mai indelungata. Temperatura camerei e adecvata doar pentru utilizarea in scurt timp.

C. MASURI GENERALE DE PRECAUTIE
1. Cand nu lucrati cu seringile, acoperiti-le cu husele Tip Soc.

2. Cind aplicati direct in cavitatea bucala a pacientului, nu fortati pistonul. In situatia in care intampinati rezistenta, inlocuiti dispozitivul aplicator, apoi verificati-l. Folositi fiecare material cu dispozitivul aplicator recomandat.

3. Dispozitivele aplicatoare sunt dispozabile.

4. Folositi aer uscat pentru a usca.

5. Va recomandam sa folositi Ultradent Syringe Covers sigilate cu Impulse Sealer pentru a realiza o bariera de protectie impotriva contaminarii incrucisate.

 

Prezentare

 

  • seringa 1 x 1,2 cc
1806
17 Produse

Fisa tehnica

Generatie adeziv
Gen IV

Produse asemanatoare

(Exista 16 alte produse in aceasi categorie)

 

Download PDF
 Recenzii

Fii primul/prima care isi spune parerea !

PQ1 refill 1 seringa
Confirma Confirma